Per Arne Glorvigen - bandoneon

Per Arne Glorvigen
Per Arne Glorvigen fra Dovre regnes som en av de viktigste bandoneon-spillerne i sin generasjon.

Han gikk ut fra Norges Musikkhøgskole i 1987 med akkordeon som hovedinstrument, og reiste så til Paris hvor han fortsatt er bosatt. Her møtte han den Argentinske bandoneon-virtuosen Juan José Mosalini som ble Glorvigens læremester, og han begynte etter hvert sitt virke som profesjonell bandoneonist.

Møter med Tango-legender som Astor Piazzolla, Horacio Salgán, Osvaldo Pugliese og Horacio Ferrer ble avgjørende. I tillegg til å spille tango har Glorvigen utvidet bandoneon-repertoaret med barokk, klezmer, pop og ikke minst samtidsmusikk.

Glorvigen har spilt med blant annet Giora Feidman (klarinett), Gøran Søllscher (klassisk gitar) og Nicolas Altstaedt (cello), samt Leipziger Streichquartett, Staatskapelle Dresden, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Guiseppe Verdi Milano, Det Russiske Nasjonalorkester, Les Solistes de l´Orchestre de Paris og de viktigaste symfoni- og kammerorkestrene i Skandinavia. Den viktigste samarbeidspartneren hans har likevel vært fiolinisten Gidon Kremer. De har spilt inn 4 album og gitt et hundretalls konserter verden rundt.

I Norge har Glorvigen vært fast gjest ved de største festivalene, og han var Festspillmusiker ved Festspillene i Bergen i 2006. Han har hatt stor suksess med Tangotanko, Tungetango og Diktango der hans egne humoristiske tekster gjerne dreier seg om kulturforskjeller mellom Dovre og Buenos Aires og spesialiteten er språksketsjer. Komposisjonsstudier med Eric Tanguy og Guillaume Connesson i Paris har ført til at Glorvigen stadig oftere spiller egenkomponert musikk med innspillinger for blant annet EMI Classics, Sony Classical, Deutsche Grammophon, Nonesuch, Simax og Teldec.

Deltar: