tenThing - brass ensemble

tenThing
Tine Thing Helseth dannet brassensemble tenThing i 2007, og de har raskt etablert seg på den internasjonale musikkscenen.

tenThing består av ti unge, virtuose messingblåsere anført av Helseth selv; fire trompeter, fire tromboner, horn og tuba.

Ensemblet jobber tett med Jarle Storløkken som har arrangert flere av verkene de fremfører. tenThing har opptrådt over hele Norge, på festivaler og ved prisutdelinger som åpningen av Spellemannsprisen i 2011. Utenlands har de spilt ved blant annet Rheingau og Bad Kissinger festivalene i Tyskland, Chester Festival i Storbritannia, La Force i Toscana og ved NCPA i Beijing.

De har hatt en rekke prestisjefylte oppdrag som avslutningskonserten under Lieksa Brass Week i Finland, International House of Music i Moskva, samt sommerturné ved bla. MDR Musiksommer. I 2012 ga de ut sitt debutalbum hos EMI Classic til strålende mottagelse med musikk fra Weill, Bizet, Grieg, Piazolla, Albeniz og Mozart, samt originale komposisjoner av den nederlandske komponisten Jan Koetsier.

Deltar: