Oslo Messingkvintett - orkester

Oslo Messingkvintett
Oslo messingkvintett ble dannet høsten 2015 med visjonen om å skape kreative uttrykk gjennom å kombinere musikk med andre kunstformer.

De ønsker å bidra til et spennende originalskrevet repertoar og økt oppmerksomhet for messingkvintett som ensembleform til unge musikere og kammermusikkpublikum. Som bassinstrument er det tradisjon med tuba i messingkvintetter. Oslo Messingkvintett velger i stedet basstrombonen for en mer homogen brassound.

Musikerene i Oslo Messingkvintett har bred kammermusikalsk bakgrunn og har urfremført en rekke verk i andre kammermusikkensembler. I løpet av ensemblets første leveår har Oslo Messingkvintett over ti enkeltstående konsertprosjekter i Sverige og Norge.

Kunstneren Catrine Thorstensen har vært en samarbeidspartner som blant annet har tegnet levende visuell digital kunst over musikk av Lutoslawski og Fredrik Høgberg. I sommer deltok de på et akadmi for internasjonale messingensembler ledet av en av verdens mest betydningsfulle messingkvintetter for originalskrevet musikk Stockholm Chamber Brass.Oslo Messingkvintett;
Atle Tømmervik, trompet
Tomas Carstensen, trompet
Tora Moe Fause, horn
Susanne Bjørgum Torgersen, trombone
Pål Vidar Kragstad, basstrombone

Foto: Eirik Folkedal

Deltar: