Sverre Indris Joner - klaver

Sverre Indris Joner
Sverre Indris Joner (f. 19. juli 1963 i Oslo)

komponist, arrangør, orkesterleder, pianist, slagverker (til tider forfatter, illustratør, skuespiller m.m).
Har stiftet og leder en rekke orkestre/band, de fleste med tilknyning til Latinamerikansk musikk som Hovedøen Social Club, Electrocutango, La Descarga, Tango for 3, m.fl. og har komponert eller arrangert hele repertoaret for disse prosjektene.

Har arrangert/komponert en rekke konsert-repertoar for symfoniorkestre i inn- og utland. Programmene med symfonisk tango og "classics a la Cuba" er blant de mest anerkjente der hans banebrytende arrangementer av klassiske stykker i salsautgave for symfoniorkester med KORK bl.a. ble #1 på worldmusic-salgslisten i Mexico.

I høst slippes CD der Joner fremfører egen komposisjoner sammen med Kringkastingsorkesteret, Henning Kraggerud og Tango for 3

Har bl.a. med Tango for 3 vært solist og jobbet med en rekke symfoniorkestre bl.a. BBC Symphony Orchestra, Munchner Rundfunk Orchester, Deutsche KammerPhilharmonie, Dresden Symphony Orchestra, Junge Philharmonie Salzburg & Komische Oper (Berlin ) og alle norske orkestre. Komponerer ellers for og dirigerer/spiller med kammerensembler, korps og storband. Komponerer også for film. Har komponert musikk for en rekke teaterstykker og danseforestillinger (Lullaby, @lice, Tanghost, Mater Nexus, m.fl.) Med sin skuespiller-fetter Johannes Joner og hans nevø Kristoffer Joner har han vært skuespiller og co-skrevet manus og laget musikken i teatersstykkene "Joner&Joner&Joner" og "Et par tre herrer med bart".

Har mottatt Kardemommestipendet 2001. Musikken til teaterstykket "Tanghost" vant TONOS "Edvard-pris" 2005 og han har mottatt utmerkelsen "Academico Correspondiente" og opptatt i det argentinske nasjonale tango-akademi under ledelse av nasjonalpoet Horacio Ferrer.

Underviser i cubansk sjangerkunnskap på Norges MusikkHøgskole og har opprettet faget "Praktisk Rytmikk" på Barratt Due Musikkinstitutt (synkoper for klassiske musikere!) Har vært kunstnerisk leder for Førdefestivalens internasjonale talentprosjekt i to år.

Han har studert musikk v/Universitetet i Oslo, Filmmusikkomposisjon på HIL og har reist mye i Latinamerika og studert lokale musikkformer, bl.a. hospitert på Conservatoiro Cervantez i Havanna. Har en rekke studioopphold bak seg på Cuba, Argentina, Peru og Brasil. Regnes som nestor innen latinamerikansk musikk i Norge.

Mer info på http://www.indris.net/about

Deltar: