Tanja Orning - cello

Tanja Orning
Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Orning er utdannet ved Norges musikkhøgskole, i London med Willian Pleeth og i USA med Janos Starker som Fulbrightstipendiat.

Hun jobbet som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester fra 1994 til 2000 da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter innenfor et vidt spekter av uttrykk. Ornings nåværende prosjekter: Cellotronics (solo), asamisimasa (Spellemann 2012 og 2015), BOA trio og Dr.Ox. med Natasha Barrett, Hun spiller jevnlig med Oslo Sinfonietta og Ensemble Ernst. Tidligere samarbeid: Christian Wallumrød Ensemble, Ensemble Polygon, Plus Minus Ensemble, Kyberia duo, strykekvartetten Ametri, rockebandet Wunderkammer, Sound of Movement med danser Ellen Johannesen og Performancegruppen Mobile Home.

En rød tråd i Ornings musikalske verden har vært et tett samarbeid med komponister for å realisere nye verk. Hun har vært med på å bestille og urfremføre over 100 kammermusikk- og soloverk av norske og utenlandske komponister. Hun har medvirket på en rekke innspillinger av samtidsmusikk, og i 2005 kom soloplaten Cellotronics. I 2000 mottok hun Statens kunstnerstipend.

Hun har opptrådt på festivaler som Darmstadt, Donaueschingen, Ultima, Ultraschall, Wien Modern, Taktlos (Zürich), Portland Jazzfestival, Molde jazzfestival, Kongsberg jazzfestival, Novara Jazz Festival og Shared Sounds (Berlin).

Orning har doktorgrad innen feltet oppføringspraksis fra Norges Musikkhøgskole (2014) hvor hun nå arbeider som postdoc. i tillegg til å være en aktiv utøver. Hun underviser samtidsmusikk på NMH og på Barratt-Dues musikkinstitutt.Foto: Carsten Aniksdal

Deltar: