Christian Eggen - dirigent

Christian Eggen
Elleve år gammel opptrådte han som pianosolist med Bergen filharmoniske orkester og sin første solistopptreden med Oslo filharmoniske orkester hadde han som 17-åring. Samme år gjorde han seg bemerket med sin første plateutgivelse, jazzalbumet Ufuge. Etter studieopphold i Wien begynte han ved Norges musikkhøgskole.

I 1980 tok han sin diplom- eksamen i dirigering. Eggen var i flere år en av våre fremste konsertpianister.

Han ledet Ny Musikk Ensemble, har dirigert Cikada Ensemble og ble kunstnerisk leder av Oslo Sinfonietta.

Det internasjonale gjennombruddet som dirigent kom under ISCMs World Music Days i 1990. Arbeidet med samtidsmusikk har ført til at han er blitt en etterspurt dirigent verden over.

Som komponist har Christian Eggen et bredt spekter: På den ene side skrev han musikken til den folkekjære filmen om Ole Aleksander Filibom-bom-bom, og på den annen side sto han bak musikken til den avantgardistiske åpningen av Gardermoen Hovedflyplass. Hans produksjon omfatter teater- og filmmusikk, kammermusikk, orkestermusikk og elektroakustiske installasjoner.

Han har også vært redaktør for musikk- tidsskriftet Ballade og programskaper i NRK TV. Programserien VOX vant en rekke priser, blant annet 1. pris ved Kortfilmfestivaleni 1987. I 2005 ble han tildelt Nordisk Råds Musikkpris sammen med Cikada.

I 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.

Deltar:

19.08.2018 14:00 Har du hørt? BUL- salen Kjøp billetter