Elisabeth Leonskaja - klaver

Elisabeth Leonskaja
I flere tiår har Elisabeth Leonskaja vært en av vår tids største og mest feirede pianister.

Hun er født i Georgia av russisk familie, og ble tidlig oppdaget som et eksepsjonelt talent. Dette førte henne til studier ved Musikkonservatoriet i Moskva, hvor hun samtidig mottok anerkjennelse og internasjonale musikkpriser som Dronning Elisabeths internasjonale pianokonkurranse.

Hennes musikalske utvikling og uttrykk er sterkt influert av hennes tette samarbeid og vennskap med Sviatoslav Richter. Mot slutten av 70-tallet flyttet hun til Wien, hvor hennes internasjonale karriere virkelig skjøt fart. Leonskaja har vært solist ved verdens ledende orkestre som New York Filharmonien, London Filharmoniske Orkester, Berlin filharmonien og BBC symfoniske orkester for å nevne noen. Hun spiller jevnlig ved de ledende musikkfestivaler og inviteres til anerkjente musikksentre over hele verden.

Til tross for en travel timeplan som soloartist har kammermusikken alltid hatt en sentral rolle i Leonskajas kreative virke, hvor opptredener med Emerson-, Borodin- og Artemis Kvartetten er særlig verdt å trekke frem.

Hun har vunnet utallige priser for sine innspillinger, som Caecilia Prize for sin tolkning av Brahms pianosonater og Diapason d´Or for innspillinger av Liszt verker. I 2014 ble hun tildelt ICM prisen Årets solo album for "PARIS" med verk av Ravel, Debussy og Enescu. I Østerrike er hun dekorert med Æreskorset av første klasse for hennes kunstneriske virke, landets høyeste utmerkelse av sitt slag. Det er en stor glede å presentere denne "Løvinnen av tangenter" under årets Oslo Kammermusikkfestival.

Deltar: