Ellen Margrete Flesjø - cello

Ellen Margrete Flesjø
Cellisten Ellen Margrete Flesjø fikk sin utdannelse ved Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, i etterhånd ved Ferenc Liszt - akademiet i Budapest. Hennes instrumentalutdannelse omfatter også kortere studier med noen av verdens mest fremragende cellister: William Pleeth, Frans Helmerson og Antonio Janigro.

Flesjø var norsk representant ved Eurovisjonens konkurranse for unge musikere allerede i 1986. Samme år vant hun førstepris og æresprisen i den nasjonale Sparre Olsen-konkurransen. Hun tok også hjem førsteprisen i "Ungdommens Strykemesterskap".

Året etter var hun med på grunnleggelsen av Grieg Trio, og siden har hennes musikalske utfoldelse i hovedsak kretset om denne institusjonen. Med den har hun konsertert over store deler av verden og vunnet en rekke priser.

Foruten samarbeidet med sine partnere i Grieg Trio har Ellen Margrete Flesjø spilt med en rekke av de store navn i det internasjonale musikkliv som Leonidas Kavakos, Ludmilla Berlinskaya, Kim Kashkashian og den anerkjente Vogler - kvartetten. Av norske musikere bl.a. Leif Ove Andsnes, Hans Christian Bræin og Håvard Gimse. Hun har fra tid til annen opptrådt som solist med skandinaviske orkestre og latt seg høre som solo -cellist i Det Norske Kammerorkester.
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Deltar: