Sølve Sigerland - fiolin

Sølve Sigerland
Sølve Sigerland har studert ved Norges Musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt-akademiet i Budapest, og har også mottatt impulser hos andre fiolinister som Ana Chumachenco i Sveits og Lorand Fenyves i Canada.

Han er en musiker som har viet mesteparten av sitt musikalske virke til kammermusikalsk utfoldelse, men har også stått frem som solist med flere av de ledende orkestre i Norden og overbevist under dirigenter som Andrew Litton, Daniel Harding og Leif Segerstam. I de senere år har fremføringer av Mozart`s fiolinkonserter ( 3 og 5) under Walter Weller vist Sigerland`s solistiske egenskaper.

Allerede i 1993 representerte han Norge i den nordiske solistbiennalen i Stockholm og fikk et navn som fiolinist av internasjonalt format. Senere vant han to priser ved den internasjonale Tibor Varga-konkurransen i Sion, Sveits.

Med Grieg Trio har han høstet triumfer rundt omkring i verden, men Sølve Sigerland har også vunnet en "Diapason dÒr" (gullstemmegaffel- den høyeste utmerkelse i fransk grammofonindustri) for sin innspilling av Griegs strykekvartett sammen med bl.a. cellisten Truls Mørk.

Med Grieg Trio har han konsertert i Europa, USA og Asia og utgitt CDèr på Simax, Virgin og EMI Classics som inkluderer verk av Beethoven, Brahms, Dvorak, Tchaikovsky, Grieg, Haydn og Mendelssohn.
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Deltar: