Tom Vissgren - pauke

Tom Vissgren
Tom Vissgren ble født i Oslo og vokste opp i Tønsberg.

Han slapp å tenke hardt og lenge over sitt yrkesvalg: - Det å bli musiker var vel egentlig ingen avgjørelse. Som hos så mange innen- for min kategori musikere, begynte det med tromme- sett, pop, rock og ikke minst jazz. I en periode var jeg med på å drive jazzklubb i Tønsberg.

Klassisk slagverk kom på banen først ved 18-årsalderen, og etter hvert ble det et helt naturlig veivalg. Han studerte siden ved Norges musikkhøgskole med lærerne Per Erik Thorsen, Knut Fjeldhøi og Alan Suttie, og hentet samtidig avgjørende impulser under sine utenlandsopphold: - En veldig avgjørende periode var da jeg studerte privat hos tidligere solo-paukist i New York-Filharmonien Roland Kohloff. Andre musikalske forbilder hadde også stor betydning; to som er vanskelige å komme utenom er trommisen Elvin Jones i John Col- trane Quartet og pianisten Emil Gilels.

Tom Vissgren har vært solist med en rekke orkestre, og har vært med på flere innspillin- ger, bl.a. Wallins Paukekonsert med Oslo- Filharmonien på albumet Boyl (Aurora), som de mottok Spelemannsprisen for.

Etter 25 år som solopaukist i Bergen Filharmoniske Orkester og like lenge som lærer ved Grieg- akademiet, begynte han som solopaukist i Oslo-Filharmonien i 2008 og vendte samtidig tilbake til sitt eget studiested som lærer.

Deltar: