POING -

POING
Rolf-Erik Nystrøm, saxofon
Frode Haltli, akkordeon
Håkon Thelin, kontrabass

POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden oppstarten i 1999 har presentert musik­ ken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kom­ promitterer på å gå i dybden av musikken og fremførelsens kvalitet.

Dette ga POING Norsk Komponistforenings Årets Utøverpris 2009. De er blant verdens fremste utøvere på sine instru­ menter, både som utøvere av notert musikk og som improvisatører.

Dette gjør at POING også får utradisjonelle oppgaver av komponister og festivaler som går utover vanlig interpretasjon, samspill og formidling av samtidsmusikk. De har utviklet et meget tett samspill og en rik erfaring med mange forskjellige musikkstiler. POING har urfremført over 100 verk.

POING ga i 2003 ut sin første CD «Giants of Jazz». I 2006 lanserte de CD nummer to på Jazzaway Records: «Planet POING». Ensemblets siste CD «sur POING», med musikk av Richard Barrett og Helmut Oehring samt en improvisasjon med den legendariske trommeslageren Paul Lovens.


Deltar: