Simon Røttingen - klaver

Simon Røttingen
Simon Røttingen begynte sin musikkutdanning på fiolin i Vestre Aker Strykeorkester i 2008. I 2011 begynte han på piano ved Barrat Due´s musikkinstitutt, med Grete Helle Rasmunsen som lærer.

I 2012 begynte han på musikk på Majorstuen. Der skrev han sin første komposisjon for piano, som han fremførte under Valdres Sommersymfoni.

I 2013 skrev han novellen «Borte» og vant novellekonkurransen Ungt Blikk på Verda på Teateret Vårt i Molde. I 2014 var han med på prosjektet BiLyd i Bærum Kulturhus som senere ble inspirasjonen til «Overmennesker».

Fra 2014 til 2016 anmeldte han ungdomslitteratur for Foreningen !Les. I denne perioden jobbet han også med film og deling av konserter på Josefine Visescene.

Simon Røttingen og Zakarias Meyer Øverli samarbeidet om å skape improvisatorisk musikk, i brytningspunktet mellom klassisk samtidsmusikk og jazz. Duoen opptrådte ved flere anledninger, bl.a. Barnekunstmuseets 30-årsjubileum, TCF´s Pakistan Gala og Josefine Visescene´s bestillingsverkskveld.

I 2016 begynte Simon Røttingen på Edvard Munch videregående skole, på piano ved Barrat Due´s Unge Talenters satsningsplasser. Samme høst ble «Overmennesker» for Piano, Strykekvartett, Saxofon, Sang og Trombone fremført i Bærum Kulturhus.

Simon vant den nyopprettede Prøysenstjerneskuddprisen for bl.a. "Overmennesker" og skrev derretter intermezzoen "Matja Madonna" for piano, til ære for Alf Prøysen.