Ola Kvernberg - Fiolin

Ola Kvernberg
Komponist og fiolinist Ola Kvernberg er kanskje best kjent som jazzmusiker, men arbeidet hans inkluderer også et vidt spekter av sjangeroverskridende prosjekter og samarbeid.
I de senere år har han blant annet markert seg som en prisbelønnet filmmusikk komponist, og vant prisen for beste filmmusikk til «Jag etter vind» i 2013. Som seksåring begynte hans klassiske skolering gjennom den kommunale musikkskolen.
Hans møte med Jon Larsen og jazzkvartetten Hot Club de Norvége i 2000 førte til umiddelbart samarbeid og utgivelsen av debutalbumet «Hot Club de Norvége presents Ola Kvernberg & Jimmi Rosenberg», og fikk en glimrende mottagelse. Kvernberg er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim (NTNU), og der var han med på nærmere 30 plateutgivelser og utallige konserter.
Ola Kvernberg har markert seg med flere ulike musikalske prosjekter, som Kvernberg Trio, Gammalgrass, Grand General, Kirsti & Ola, og i Trondheim Jazz Orkester.
I forbindelse med Trondheim Jazzfestival og Molde Jazzfestival i 2010 ble oktetten «Liarbird» etablert. De fikk Spellemannspris i 2011.

Deltar: