Håvard Gimse gir seg som kunstnerisk leder i festivalen

Håvard Gimse takker av i Oslo Kammermusikkfestival og gir stafettpinnen videre til Marianne Beate Kielland! Etter å ha vært med i festivalen uavbrutt siden dens spede begynnelse, de siste 25 årene som del av festivalens kunstneriske råd, hvorav de siste tre som kunstnerisk leder, går Håvard nå videre til nye oppgaver.

Med Håvard er det en æra som avsluttes i Oslo Kammermusikkfestival. For selv om Arve Tellefsen var den kunstneriske lederen i mange år, og Håvard har overtatt først nå på slutten, har han vært med på å prege den eldste kammermusikkfestivalen i Norge gjennom nesten hele dens eksistens. Marianne Beate, som nå tar over oppgaven som festivalens kunstneriske leder, er full av beundring for Håvard og det arbeidet han har lagt ned i festivalen. «Jeg har stor respekt for Håvard som kunstner, interpret og som konseptskaper i festivalen. Han har enorm kunnskap om både utøvere og repertoar, og en teft for hva som vil fungere og ikke. Det har vært en ære å jobbe med ham to år i kunstnerisk råd og jeg bøyer meg i ærbødighet for innsatsen han har lagt ned for norsk musikkliv gjennom arbeidet med Oslo Kammermusikkfestival», sier Marianne Beate.


Etter en formidabel innsats gjennom de siste tiår ønsker Håvard nå å frigjøre kapasitet til familie og andre prosjekter. «Jeg velger nå å gi stafettpinnen i kunstnerisk råd videre til Marianne Beate sammen med Vilde og Wolfgang, i trygg forvissning om at festivalen er inne i en fin utvikling der både pandemi og omorganisering til stiftelse er unnagjort. Jeg gir meg hovedsakelig av familiære hensyn, siden jeg har jobbet med Oslo Kammermusikkfestival sammenhengende siden høsten 1996, og der jeg også før dette var med noen år som ‘vanlig’ artist. Jeg ser frem til et år der jeg som de fleste andre kan ta min del av jobben rundt skolestart og barnebursdager. Jeg tenker også at det som et ledd i festivalens fornyelse nå er riktig tidspunkt å slippe nye krefter til. Jeg ble selv opplært av Arve Tellefsen og August Albertsen i det å drive programarbeid for en festival, og i mine tre år som leder har jeg sett det som et poeng at viktige elementer fra disse to kan leve videre, noe jeg føler meg trygg på nå som festivalens nye kunstneriske råd skal ledes av Marianne Beate. Jeg er sikker på at dette blir bra, og at publikum kan glede seg over stadig nye, spennende konserter i Oslo hver august!»

For neste års festival vil kunstnerisk råd bestå av Wolfgang Plagge og Vilde Frang med Marianne Beate i spissen som kunstnerisk leder. «Det er med stor respekt jeg overtar stafettpinnen som kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival. Tradisjonen som Arve Tellefsen skapte og førte gjennom tre tiår med festival skal vi respektere og videreføre. Spesielt har hans nysgjerrighet og interesse for den yngre garde av musikere vært viktig for dagens voksne musikergenerasjon, og jeg synes det også i framtiden er viktig å løfte fram de som skal lede musikklivet vårt i årene som kommer», sier Marianne Beate. «Og samtidig som vi respekterer tradisjonen, skal vi tenke nye tanker. Jeg tror på festivaler som møteplass, inspirasjon og arnested for store opplevelser. Vi skal skape en festival som utfordrer, berører og sprenger grenser, samtidig som jeg synes det er veldig viktig å forbli i den klassiske musikktradisjonen. Vi skal fortsette å være en klassisk kammermusikkfestival hvor publikum møter utøvere fra inn- og utland på topp internasjonalt nivå. Men kanskje formatet og innpakningen av og til blir litt annerledes? Vi får se. Vi er flere som allerede har mange morsomme tanker om neste års festival og vi gleder oss til å starte programarbeidet så snart blekket er tørket på årets festival».

Konserten Mozart til Wien blir Håvards store avskjed til festivalen ­– en siste hilsen til festivalpublikummet han har fått et nært og godt forhold til de siste tiårene. På konserten er han solist på hele tre av Mozarts klaverkonserter – dette er noe man som trofast festivalvenn ikke kan gå glipp av, og for å være ærlig er det en konsert man ikke kan gå glipp av uansett.

Mozart til Wien, 19. august kl 18 i Universitetets aula. Les mer og kjøp billetter her.

En æra i Oslo Kammermusikkfestival er nå over, og vi takker Håvard inderlig for den fantastiske innsatsen han har gjort Oslo bys musikkliv gjennom nærmere 30 år!

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss