En festival som inkluderer barna

I år satser festivalen spesielt på barn og unge, og tilbyr en serie på fire egne barneforestillinger: Den første er Prinsessa som gikk til jordas hjerte, et eventyr av Regine Norman iscenesatt av sanger Hege Hov og slagverker Simen Vangen. Deretter følger en forestilling med Prokofjevs Peter og Ulven med musikere fra festivalens egne rekker. Det knytter seg også stor interesse til en forestilling med Duo Rossi i Vigelandsmuseet lørdag 12. august – dette ensemblet består av noe så utradisjonelt i kammermusikkfestival-sammenheng som to av verdens ledende musikalske sirkusklovner. Det sveitsisk-italienske ekteparet Rossi er kjent for mange i Norge gjennom sine gjestespill hos Sirkus Arnardo, og de representerer en ubrutt klovnetradisjon som går tilbake til Commedia dell’ Arte-faget i Italia på 1700-tallet. Sistemann ut er den eventyrlige entertaineren Adrian Schwarstein med musikere og dansere fra Litauen i forestillingen St. Genesius tropp drar til Norge. Schwarstein er kjent for sin sjeldent gode interaksjon med publikum – her blir det lek og moro på et høyt plan for hele familien.

BARNEPROGRAM

Lørdag 5. august kl. 12.00 i Deichman Bjørvika
Prinsessa som gikk til jordas hjerte
Med Hege Hov og Simen Vangen

Søndag 6. august kl. 12.00 på Høymagasinet (Akershus festning)
Prokofjevs Peter og ulven
Med Wolfgang Plagge, Nils Anders Mortensen, Annaleena Jämsä, David Friedemann Strunck, Pierre Xhonneux, Steinar Granmo Nilsen, Alessandro Caprotti

Lørdag 12. august kl. 12.00 i Borggården i Vigelandmuseet
Duo Rossi
Med Duo Rossi og Wolfgang Plagge

Søndag 12. august kl. 12.00 på Sentralen
St. Genesius tropp drar til Norge
Med Nerijus Masevičius, Jūratė Širvytė-Rukštelė, Adrian Schvarzstein, Ieva Baublytė, Dovilė Savickaitė/Vytautas Dovydauskis, Saulius S. Lipčius, Martin Daniel Zorzano

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss