Festivalartist Miriam Helms Ålien

Årets program er fullt av makeløse musikere og artister, men det er ikke alltid like enkelt for publikum å holde full oversikt over hva som rører seg på den store stjernehimmelen. Kjenner du Miriam Helms Ålien? Hvis svaret er nei, bør du lese videre!

Miriam er 31 år, og i motsetning til de fleste av sine fioliniststjernekollegaer på samme alder, er hun ikke fra Østlandet, men fra Alta. Hun begynte å spille fiolin som 6-åring, og siden debuten som 8-åring har karrieren gått bratt oppover. Hun har vært solist med mange av de norske orkestrene samt med orkestre i Tyskland, Israel, Danmark, Italia, Tsjekkia, Sveits og Russland og hun er også en særdeles ettertraktet kammermusiker.

For et par år siden grunnla hun sin egenfestival i Alta, nemlig Festivalta, og her har hun for eksempel allerede hatt besøk av Gidon Kraemer. Han sier forresten om Miriam:

«Det som får Miriam til å skille seg ut er at hun definitivt har en “signatur” – noe man sjelden ser blant “stigende stjerner” i dag. Jeg ble klar over hennes eksepsjonelle talent og følsomhet for mange år siden og ble overveldet (…)»

Miriams store kveld er lørdag 5. august på Sentralen. Da spiller hun Szymanovskys overveldende verk «Myter» med Nils Anders Mortensen på klaver, samt Hvoslefs «Sheherazade spiller videre» med harpist Sidsel Walstad. Gå ikke glipp av denne konserten!

Videre deltar Miriam også som kammermusiserende førstefiolinist på Dyrenes Karneval søndag 6. august kveld og på Mahlers Quartettsatz i Akershus Slottskirke mandag 7. august.

Vi gleder oss stort til å høre Miriam Helms Ålien på festivalen, og det håper vi dere gjør også!

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss