Barbara Hannigan & Bertrand Chamayou

Vi har nesten lagt bak oss en hel festival, som har vært eventyrlig! Tusen takk til publikum og til våre fabelaktige artister for særdeles minneverdige opplevelser. Men vi har fremdeles to konserter igjen, og de to konsertene er rett og slett ikke med hvem som helst.

Kanskje du hørte NRKs Eystein Sandviks anmeldelse fra Rosendal-festivalen i morges? Da hørte du ham både snakke om Bertrand Chamayou og spille hans musikk. Bertrand kommer til oss rett fra Rosendal, så er du lei deg for at du ikke kom deg dit i år, har du altså sjansen hos oss. Chamayou har etablert seg som en av vår tids store pianister i den yngre generasjonen. Han er omtalt som «one of today’s most strikingly brilliant pianists, recognised for his revelatory performance at once powerfully virtuosic, imaginative and breathtakingly beautiful». Han er å oppleve på verdens største scener og var også i flere år kunstnerisk leder av Lofoten Piano Festival!

Og så er det jo fenomenet Barbara Hannigan! Det er mange som har kommet til oss og bemerket at det er fantastisk at vi har fått Hannigan til festivalen. Det synes vi også, og vi er særdeles glad for at hun kommer og synger på våre scener. Hannigan har blitt verdenskjent for sine spektakulære vokalprestasjoner, ofte i forbindelse med at hun selv dirigerer, og hun opptrer nå med verdens største orkestre – både som sanger og dirigent. Men hun har også gjort seg bemerket som tolker av lieder, så hun har hele spekteret å by på fra det inntrykkssterke og grandiose til det sarte, intime og inderlige. Hos oss skal Barbara sammen med Bertrand framføre lieder av Wolf (i dag i Logen) og Chausson (i morgen i Aulaen), og ikke minst være solist i Chaussons hjerteskjærende vakre Chanson perpetuelle.

I tillegg har dere jo fått med dere at på samme konserter er Belcea Quartet hovedpersoner – denne kvartetten som omtales som «verdens beste kvartett», og når vår egen Vilde Frang blandes oppi det, er det rett og slett slik at maken til artistliste på scenen på våre to siste konserter, har man ikke ofte sett her til lands. Kom og få med deg innspurten på årets festival og våre helt spektakulære verdensstjerner!

Eventyrlige verdensstjerner
Mandag 14. august kl 19 i Gamle Logen

Snipp, snapp, snute
Tirsdag 15. august kl 19 i Universitetets aula

Bildet er lånt fra Barbara Hannigans artistside på Facebook, tatt i Oslo i går.

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss