Ingrid Andsnes - klaver

Ingrid Andsnes
Ingrid Andsnes (født 1978) fra Karmøy er en av norges mest ettertraktede pianister.

Hun har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sitt spill, blant annet den pretisjetunge Janácekprisen i Firkusny- konkurransen i Tsjekkia. Ingrid har samarbeidet med de aller fremste musikerne i Norge, blant andre Arve Tellefsen, Solveig Kringlebotn, Håvard Gimse og Det Norske Solistkor. Hun har deltatt på flere store festivaler, som Oslo Kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Nordland Musikkfestuke, Festspillene i Bergen og Olavsfestdagene i Trondheim.

Hun har også medvirket på flere plateinnspillinger, og mottok strålende kritikker for utgivelsen av Mozarts klaverkonsert nr 12 i A-dur (med Telemark kammerorkester og dirigent Lars-Erik ter Jung, 2010).

Sommeren 2015 har hun solokonsert under Festspillene i Bergen, og er senere i sommer ukens pianist på Troldhaugen. Høsten 2015 skal hun spille inn Beethovens Diabellivariasjoner for plateselskapet Simax, og dette skal hun også fremføre blant annet i en solorecital i Carnegie Hall i november samme år. Til dette verket har hun fått Lars Petter Hagen til å skrive seg inn i variasjonene med en cadenza, en slags 34.variasjon.

I oktober 2015 spiller hun Mozart klaverkonsert nr 12 med Kringkastingsorkesteret.

Ingrid fikk nylig 3-åring arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.

Deltar: