Leif Ove Andsnes - klaver

Leif Ove Andsnes ble født på Karmøy I 1970 og studerte ved Bergen Musikkonservatorium under den anerkjente tjekkiske klaverpedagogen Jiri Hlinka.

I løpet av de siste femten årene har han også fått uvurderlige råd fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka har hatt stor innflytelse på Andsnes' spillestil og musikalske tolkninger. Andsnes viser blant annet til pianistene Dinu Lipatti, Arturo Benedetti Michelangeli, Sviatoslav Richter og Géza Anda som viktige inspirasjonskilder. Han bor med sin familie i Bergen. I juni 2010 opplevde han et av sine stolteste øyeblikk da han ble far for første gang, og i mai 2013 ble familien utvidet med tvillinger.

Pianisten er utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden. I 2007 fikk han den prestisjefylte Peer Gynt-prisen, som utdeles av stortingsrepresentanter for å hedre fremstående nordmenn for deres innsats innen politikk, idrett og kultur. Andsnes har også mottatt instrumentalistprisen til Royal Philharmonic Society og 'Gilmore Artist Award'. Andsnes ble også kåret til en av "de beste blant de beste" av Vanity Fair i 2005.