Sara Chen - fiolin

Sara Chen (født i Oslo, 27, oktober 1990), begynte å spille fiolin i en alder av fem, med Anne-Berit Halvorsen som hennes første lærer.

Allerede 2 år senere, var hun solist for første gang med Bærum Symfoniorkester. Sara har vært elev av Alf-Richard Kraggerud (1998-2005), Stephan Barratt-Due (2005- 2011), og har studert "Performance Diploma" i Indiana University med Prof. Mauricio Fuks (2011-2014).

For tiden, studerer hun Master i München Hochschule für Musik, med Christoph Poppen som hennes professor. Sara har hatt timer med kjente nasjonale og internasjonale fiolinister og professorer, som Ana Chumachenco, Ida Haendel, Aaron Rosand, Henning Kraggerud, Arve Tellefsen, Almita Vamos, Stephen Shipps, og Piotr Janowski. Hun har også fått æren av å delta på flere prestisjetunge masterclasser, deriblant Kronberg Masterclass i Tyskland, Summit Music Festival i New York og Keshet Eilon i Israel.

Siden en alder av 9 år, har Sara ofte vært å se i media. Hennes første opptreden i 1999, var med Arve Tellefsen der de spilte Bach Dobbeltkonsert på NRK. Senere har hun vært en gjenganger på NRK, der hun har vært å se på blant annet Barnetv med Minken Fossheim, Nyttårskonserten, Partilederdebatten, og kom godt ut av talentprogrammet "Kjempesjansen" i 2006.

Som solist og kammermusiker, har Sara fått delta på flere nasjonale og internasjonale turnèer og festivaler i hele verden, med konserter i Brasil, Tanzania, Kina, Tyskland, Danmark, Sverige, England, USA m.m.