Jie Zhang - klaver

Jie Zhang
Jie ZHANG anses for å være en av de mest lovende solo pianister i Norge i dag. Hun har vist sine mange sider i konserter fra Kina i øst til New York i vest, fra Svalbard i nord til Spania og Italia i sør.

Hun har spilt med alle de viktigste symfoniorkestrene i Norge. Hun har vært solist ved Peer Gynt festivalen med Peer Gynt Kammerorkester for et publikum på 3000 (utendørskonsert), med Filharmonien i Bergen, med Kristiansand Symfoniorkester, med Norsk Rikskringkastings Symfoniorkester, med Trondheim Symfoniorkester og med Oslo Symfoniorkester i Oslo Konserthus på nasjonaldagfeiringen.

To ganger har hun vært invitert til og spilt med Donetsk Operaorkester for daværende presidentfrue Ludmila Alexandrova Yanukovych ved den internasjonale festivalen World Ballet Stars gallakonsert i Ukraina.

Hun har opptrådt i viktige byer over hele Norge, i Kina og i Russland. Jie er også en dedikert utøver av kammermusikk og spiller jevnlig med musikere som fagottist Dag Jensen, sangerinne Mari Eriksmoen, fiolinistene Elbjørg Hemsing, Catharina Chen, bratsjist Ellen Nisbeth og andre over hele Europa og Skandinavia.

Med Det Norske Kammerorkester har hun turnert i Spania, Tyskland og Danmark, og to ganger har hun turnert i Kina med norske cellister.

Hun har deltatt i mange festivaler som 1st International Festival of Arts "Zvezdniy" i Shelkove, Moskva, i Oslo Kammermusikkfestival,Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen og Piano International Festival i Moskva.

Deltar: