Sanae Yoshida - klaver

Sanae Yoshida
Pianist Sanae Yoshida, født og oppvokst i Japan, avsluttet sitt kandidatstudium i utøvende klaver ved Toho Gakuen School of Music i Tokyo i 2005, før hun flyttet til Norge for å studere ved Barratt Due musikkinstitutt (master) med prof. Jiri Hlinka. Deretter studerte hun med prof. Håkon Austbø ved Universitetet i Stavanger.

Som solist og kammermusiker har Sanae Yoshida deltatt ved en rekke konserter og festivaler i Norge, Danmark, Sverige, Island, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Frankrike og Japan. Hun har opptrådt med musikere som bl.a. Jennifer Torrence, Liv Hilde Klokk, Lipkind Quartet, Sirkka-Lisa Kaakinen-Pilch, Stine Motland, samt spilt i ensembler som MimiTabu, AJO Ensemble, Fragaria Vesca, Ensemble Ernst, Bodø Sinfonietta, Oslo Sinfonietta, Stavanger Samtidsensemble, Oslo-filharmonien etc.

Hun har hatt et sterkt fokus på ny musikk, og har arbeidet tett med flere komponister. I 2015 tok hun initiativ til opprettelsen av samtidsensemblet Ensemble Temporum, og de hadde sin debut under Ultima-festivalen i 2016. Sammen med Fragaria Vesca ble hun nominert til Spellemann-prisen i 2016 i kategorien "klassisk" med kammerverker av David Monrad Johansen for SIMAX. Hun har også spilt inn verker av Halvdan Cleve for SIMAX, og kammerverker av Øyvind Mæland for LAWO.

Fra høsten 2017 har hun vært kunststipendiat ved Norges musikkhøgskole med sitt prosjekt «Det mikrotonale klaver», som handler om ulike måter å oppnå mikrotonalitet på gjennom et akustisk klaver.

Deltar: