Ole Edvard Antonsen - trompet

Ole Edvard Antonsen ble født den 25. april 1962 i Ringsaker på Hedemarken som sønn av musiker og orkesterleder Odd R. Antonsen og hans kone Sigrun som var lærer, husmor og trekkspiller. Han vokste opp på Vang på Hamar sammen med foreldrene, den 5 år eldre broren Tom Erik og den 1 år yngre broren Jens Petter. Alle tre brødrene driver med musikk. Ole Edvard begynte å spille trompet som femåring og spilte sin første solo sammen med farens danseband seks år gammel. Han gikk på Ridabu barneskole på Vang, Ener ungdomsskole på Vang og et år på Ajer videregående skole på Hamar. Da han var 10 år begynte han i trompetlære hos professor Harry Kvebæk på Norges Musikkhøgskole i Oslo, og som trettenåring opptrådte han for første gang som solist med et profesjonelt orkester, Odense Symfoniorkester.

Han tok utdanning ved Norges Musikkhøgskole i Oslo i tre år, på et studium som vanligvis tar fire. Han tok kandidateksamen med utmerkelse i 1982. Han var trompetlærer ved Toneheim Folkehøgskole det siste året han studerte, og etter å ha tatt eksamen ble han ansatt som trompetist i Oslo Filharmoniske Orkester. Under studietiden spilte han også som studiomusiker, på teater og jazzklubber. Han spilte med artister som Bobbysocks, Jahn Teigen og Dizzie Tunes. I 1987 vant han Ungdomssymfonikernes solistkonkurranse i Elverum og senere samme år vant han CIEM-konkurransen i Genève med en sjelden enstemmig jury.

Han har spilt med en rekke internasjonale orkester på en rekke store konsertscener, og han har dirigert en rekke synfoniorkestre og ensembler i inn- og utland. Fra 2007 ble han professor ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. I 4 år ledet han Luftforsvarets Musikkorps, og fra i fjor leder han Norsk Blåseorkester.

I 1989 kom hans første album ut - "The virtuoso trumpet" med Einar Henning Smebye på piano. I 1992 ga han ut "Tour de Force" som solgte 140.000 eksemplarer i Norge og ga ham Spellemannprisen i åpen klasse. Her eksperimenterte han med instrumentet sitt og spilte pop og rock. Oppfølgeren fra 1997, "Read my lips", solgte også godt, og begge albumene ble lansert internasjonalt.

Han har til sammen gitt ut over 60 album i forskjellige genre sammen med en rekke andre artister og orkester, og i 1994 spilte han inn Lillehammer-OLs offisielle fanfare. I 2007 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs orden.