Ida Løvli Hidle - akkordeon

Ida Løvli Hidle
Hidle er en premiert akkordeonist med bl.a. 1. pris fra "Internasjonal Competition for Accordion Soloists" i Belgia 2012.

Hun har gjort solokonserter i land som Kina, Belgia, Tyskland, Russland og Canada, og samarbeidet med komponister som bl.a. Sofia Gubaidulina ved nyutgivelsen av hennes soloverk "Et Expecto". Hidle har jobbet innen en rekke sjangre og konstellasjoner som jazzorkesteret "Skadedyr" og som kapellmester på turné med Malmø Opera. Februar 2016 avholdt hun sin solistdebut ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium til strålende kritikker. Debutkonserten ble kringkastet i dansk radios P2. Hidle har mottatt en rekke priser og stipender bl.a. Ticon Musikkstipend og Kulturrådets arbeidsstipend for unge musikere.

Hidle brenner for å introdusere samtidsmusikk til et større publikum. Hun legger derfor stor vekt på å presentere de ulike stykkene på en god måte, slik at alle kan få assosiasjoner til hva musikken handler om. Ofte bruker hun lesing av tekster og skuespill som et virkemiddel på konsertene. I tillegg er det viktig for henne å presentere god samtidsmusikk med høy musikalsk og teknisk kvalitet.