Mari Birgitte Halvorsen - fiolin

Mari Birgitte Halvorsen
Mari Birgitte Halvorsen (f. 1992) begynte å spille fiolin i en alder av 2 år og har blitt sett på som en av Norges mest spennende musikere fra ung alder. Hun begynte å spille fiolin med sin mor Anne-Berit Halvorsen (grunnlegger av Norsk Suzuki-forbund) før hun begynte hos Sigyn Fossnes på Barratt Due Musikkinstitutt og senere hos Detlef Hahn under sine studier på Norges Musikkhøgskole.

Siden begynnelsen av studiene har Mari vært en aktiv og svært populær frilansmusiker, både som kammermusiker, tangofiolinist og orkestermusiker. De siste årene har hun gjestet som konsertmester og gruppeleder i orkestre som Århus Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester og Den Norske Opera og Ballett, sistnevnte hvor hun var assisterende konsertmester sesongen 2017-2018 og ledet flere forestillinger av produksjoner som Don Giovanni, Barbereren i Sevilla og La Traviata.

Mari har mestret mange av de store fiolinkonsertene og har spilt Tchaikovsky og Brahms fiolinkonserter, og Prokofiev fiolinkonsert nr 1 med orkester og har deltatt i konkurranser som Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris og Ungdommenes Musikkmesterskap, sistnevnte med priser i både solo- og kammermusikklassen.
Som kammermusiker er Mari fast medlem blant annet av nystiftede Norsk Jazzorkester og av den prisvinnende trioen Ligetrio, sammen med Eirik Haaland, solohornist i Trondheim Symfoniorkester, og Eirik Fosstveit, pianist. Hun har deltatt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger musikkfest, Festspillene i Bergen, Nordlysfestivalen og flere. Hun har et stort kammermusikkrepertoar og har jobbet med kjente musikere som Elise Båtnes, Christian Grøvlen, TrioBauge, Are Sandbakken og mange flere.

Mari jobber ofte med blant annet bandoneonist Per Arne Glorvigen, bassist Steinar Haugerud og pianisten Sverre Indris Joner. Hun turnerer jevnlig med Per Arne Glorvigen og Steinar Haugerud, ofte ledsaget av dansere Sofia Saborido og Pablo Inza. Mari har også hatt gleden og privilegiet av å jobbe sammen med den store bandoneonisten Juan Mosalini og de argentinske fiolinistene Leo Ferreyra og Ramiro Gallo.

I løpet av årene hennes ved Norges musikkhøgskole har hun også jevnlig hatt timer med bl.a. Isabelle van Keulen, Elise Båtnes, Wolgang Plagge og Are Sandbakken. Hun har også tatt timer hos Vilde Frang, Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Leon Spirer, Einar Steen-Nøkleberg, Arve Tellefsen og Stephan Barratt-Due, for å nevne noen.

Foto: Ingrid M.B. Halvorsen