Ingrid Bolsø Berdal - skuespiller

Ingrid Bolsø Berdal
Ingrid Bolsø Berdal er en skuespiller fra Inderøy. Berdal startet med studier innen musikk og sang på videregående, og fortsatte ved NTNU i Trondheim hvor hun tok mellomfag i jazzsang og improvisasjon. Etter dette flyttet hun til Oslo og tok skuespillerutdanning ved Statens Teaterskole.

Berdal ble ansatt ved Det norske teatret i 2004, og mottok Heddaprisen som årets debutant i 2005. Etter dette spilte hun flere store roller på teatret, blant annet i Svart Mjølk, Hair og Yvonne. Hun samproduserte også den kritikerroste monologen Frøken Else med Det Norske Teatret. Hun har mellom sine scenearbeider også gjort flere roller i Radioteatret.

Berdal har dessuten hatt flere markante roller i norsk film, blant annet i spillefilmene Sønner, De Gales Hus, Flukt og Mormor og de åtte ungene. Hun fikk Amandapris for sitt arbeid som Jannicke i Fritt Vilt.

Berdal har også gjort karriere i USA, både som krigeren Atalanta i filmen Hercules, heks i Hansel & Gretel: Witch Hunters, og banditten Armistice i HBO-serien Westworld. Hun ble i 2017, av Generalkonsulatet i San Francisco, tildelt den aller første Greta Nissen-prisen for å ha satt Norge på det internasjonale filmkartet. Samme år mottok hun også prisen Artemis Action Next Wave Award fra Artemis Women in Action Film Festival i Los Angeles, en filmfestival som setter søkelyset på kvinner i actionfilm.

Til høsten har hun i Norge premiere på spillefilmen Spionen. Dette er en film om den norske skuespillerinnen Sonja Wigert som under andre verdenskrig arbeidet som dobbeltspion for Sveriges etterretningstjeneste.