Frode Alnæs - gitar

Frode Alnæs
Frode Alnæs (1959) er født og oppvokst i Kristiansund, der han bodde fram til han var ferdig med gymnaset i 1978. Frode visste tidlig i livet at han skulle bli musiker. Han hadde et talent, og han vurderte aldri noe annet yrke. (Det eneste måtte være skogvokter i Kristiansund, en herlig jobb i en by omtrent uten trær.). Fra han som 11-åring mistet håret og fikk sin første gitar av foreldrene, lukket Frode seg inne på gutterommet og øvde og øvde - aller helst til "The Kinks" - yndlingsbandet!

I løpet av sin over 35 år lange karriere som profesjonell musiker, har Frode gjort nær 6000 konserter i Norge og Europa med "Dance With A Stranger", med andre band og artister og som soloartist. Han har spilt på de fleste store jazz- og rockefestivaler i Norge, og har turnert i mange år for Rikskonsertene. Han siste store engasjement her, i samarbeid med Riksteateret, var i "Let it Rock" - en uhøytidelig reise gjennom rockens historie. Turneen gikk høsten 2009/vinteren 2010 og samlet fulle hus på nærmere 60 kulturhusscener over hele landet. Frode var både medvirkende og musikalsk ansvarlig for forestillingen.

Frode Alnæs har i alle år markert seg som låtskriver og komponist. I tillegg til å ha skrevet alle låtene til "Dance With A Stranger", har han skrevet musikk for en rekke andre artister, komponert flere bestillingsverk, blant annet operaen "Donna Bacalao" (2008) og verket "Kanestrøm" (2011). Høsten 2013 kom hans nye soloplate "Envy The Man" og vinteren 2016 fulgte hans første instrumentalplate i eget navn "Kanestrøm". Frode har de siste årene hatt en produktiv periode og skrevet mye ny musikk. I februar 2018 var han premiereklar med sin nye soloforestilling "Min dans med strenger". Forestillingen har høstet fantastiske kritikker og terningkast 6 landet rundt.

Deltar: