Trond-Viggo Torgersen - vokal

Trond-Viggo Torgersen
Trond-Viggo Torgersen er artist, mediemann, lege og tidligere barneombud.

Få har gjort så mye og forskjellig for NRK som han. Siden debuten som hallomann i 1974 har han vært både programleder, skribent og skuespiller, spesialrådgiver, programsjef og programskaper i underholdningsavdelingen.

Han er hedret med Spellemannprisen for årets barneplate 1982, pris for årets vakreste bok for Flode alene 1984, Årets navn i Dagbladet 1989, Helseopplysningsprisen fra Norges Varemesser 1989, Informasjonsprisen og Paul Robeson-prisen (Antirasistisk senters pris) 1990, Regnbueprisen 1992, Riksmålsforbundets lytterpris 2003 og Nasjonalforeningens Folkehelsepris 2004.

Torgersen har også vært dramatiker og sceneinstruktør ved bl.a Den Nationale Scene i Bergen og Oslo Nye Teater. De senere årene er han kanskje mest kjent som komiker og artist i radio og fjernsyn og på konsertscener over hele landet. Han er blant annet kjent for figurene «Vaktmester'n», og «fem på gaten» og hadde flere programmer fra Samfundet i Trondheim under tittelen Trond-Viggo og Samfundet. Fra 2012 - 2016 var han programleder for 20 spørsmål, og i disse dager kan han blant annet høres i Nitimen på NRK P1.

Deltar: