Ragnhild Kyvik Bauge - fiolin

Ragnhild Kyvik Bauge
Ragnhild Kyvik Bauge (fiolin, f.1995) startet på Unge Talenter-programmet ved Barratt Due Musikkinstitutt som tiåring med Sigyn Fossnes som lærer. Senere har hun studert ved Norges Musikkhøgskole med prof. Peter Herresthal og sommeren 2020 fullført mastergrad ved Guildhall School of Music and Drama i London under prof. David Takeno.

Som solist har Ragnhild bl.annet spilt med Bergen Filharmoniske Orkester under De Unges Konsert i 2016 og med sammensatt orkester fra Stavanger og Kristiansand Symfoniorkester i 2013. Ragnhild har allerede etablert seg som en etterspurt kammer- og orkestermusiker. Hun har gjestet som 2.konsertmester for Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester, og blitt tilbudt årsvikariat for samme stilling i Stavanger Symfoniorkester. Som orkestermusiker vikarierer Ragnhild også i Oslo-filharmonien, Operaorkesteret og Kringkastningsorkesteret. Hun ble tilbudt stipendiatplass i Det Norske Kammerorkester sesongene 2018-2020, og skal spille fast i Ensemble Allegria høsten 2020.

Som kammermusiker har hun spilt på en rekke festivaler i inn- og utland, som Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest, Vinterfestpillene på Røros, Oslo Griegfestival og Festspillene i Nord-Norge. Med stryketrioen TrioBauge har hun deltatt på European Chamber Music Academy og spilt en rekke konserter i Norge og utlandet. Ragnhild var en del av Akademi KonstKnekt fra 2016-2018 hvor hun spilte kammermusikk med musikere fra Berlinfilharmonien.

Ragnhild spiller på en Dominico Montagnana (1735), på generøst lån fra Anders Sveaas Allmennyttige Fond.


Foto: Ole Musken

Deltar: