Eir Inderhaug - Sopran

Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa.

Inderhaug har sunget i Morton Feldmans Neither i Dresden og i Krzysztof Pendereckis Devils of Loudon ved Det Kongelige Teater i København. Hun har også gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen og Göteborgsoperan, og vært fast solist ved operaen i Nürnberg og Deutche Oper am Rhein. Ved de to sistnevnte har hun sunget roller som Despina i Così fan tutte, Olympia i Hoffmanns eventyr, Blonde i Bortførelsen fra Seraillet og Ännchen i Jegerbruden.

Inderhaug har hatt stor suksess i DNO&B, Trondheim og Kristiansand med soloforestillingen Jeg ER Lucia, der hun selv står for idé, manus og musikkvalg.

Operadebuten hennes var i 1999 som Barbarina i Figaros bryllup ved Det Kongelige Teater i København, men for en del norske TV-tittere ble hun et bekjentskap allerede i 1991 da hun vant NRKs program Talentiaden. Eir Inderhaug er også kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav, har sunget rollen som Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og sunget på flere CD-innspillinger, blant andre Okkenhaugs «Eg veit ei lita jente». Til høsten har hun engasjement som Weird Sister 1 i urpremieren på Pascal Dusapins Macbeth Underworld i Brüssel og som Eurydike i Offenbachs Orfeus i underverdenen ved Malmö Opera.

Utdannelsen har hun fra Rogaland Musikkonservatorium, Det Kongelige Operaakademi i København og solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Foto: Trond Gudevold

Deltar:

14.08.2021 15:00 Ung symfoni Sofienberg Kirke Kjøp billetter