Emil Duncumb - hammerklaver

Hammerklaverspiller/pianist Emil Duncumb har spilt i en lang rekke konserter og festivaler i Norge og utlandet både som solo og som kammermusiker.

Høydepunkter inkluderer konserter på Wigmore Hall og King’s Place (London), Universitetets Aula i Oslo, den filharmoniske salen i Ankara i tillegg til Concertgebouw Brugge, der han vant 3 pris i MAfest hammerklaverkonkurransen.

Født i England til kroatisk mor og britisk far, kom Emil til Norge da han var 8 år og ble tatt inn på Barratt-Due 4 år senere. Videre har Emil studert på Royal Academy of Music, Norges Musikkhøgskole, og the Juilliard School der han var mottaker av Irene Diamond stipendet.

Emil er særdeles glad i å spille kammermusikk og grunnla i 2016 kammergruppen Pocket Sinfonia. Sammen har de blant annet opptrådt på BBC Radio 3, European Early Music Summit og vunnet publikumsprisen ved St. Martin in the Fields kammermusikkkonkurranse. Kommende prosjekter inkluderer konserter i WDR 3 Alte Musik serien, National Centre for Early Music I York, og en serie med konserter av en kammerversjon av Mozarts Cosi fan tutte.


Foto: Eskild Abelseth