Robert Näse - baryton

Barytonen Robert Näse er oppvokst i den svensktalende regionen på den ?nske vestkysten og er kjent som en uttrykksfull og allsidig sanger. Utover operasjangeren har han et særlig omfattende repertoar av romanser, og har i tillegg jevnlig opptrett som solist i oratorier og andre sakrale verker. Til operarollene hører blant annet Greven i Figaros bryllup (Mozart), Marcello i La bohéme (Puccini) och Guglielmo i Così fan tutte (Mozart).

Robert begynte studiebanen sin med musikkvitenskap på universitetet i Åbo og startet samtidig en svært aktiv korsangerhobby i studentmiljøet. Der spirte sanginteressen, vokste og vant etter hvert over vitenskapen, og sangstudiene begynte på Åbo Konservatorium for så å fortsette i hovedstaden Helsingfors noen år etterpå. Han tok en master i opera fra Sibelius-Akademin i 2016 og følgende år også eksamen innen sangpedagogikk. I tillegg deltok han under studieårene aktivt i sangkonkurranser i hjemlandet og i diverse nasjonale og internasjonale mesterkurser, under ledelse av bl.a. Tom Krause, Jorma Hynninen og Olaf Bär.

Til Norge kom han i 2017 på senhøsten for innhopp i operakoret. Fort kom tilbud om fere produksjoner vips var hele våren avtalt på operaen i Bjørvika. På toppen av det hele ble en stilling for baryton ledig i koret og da var skrittet ikke langt til å gå på prøvesang. Utover opptredener med operakoret har man under di to siste årene også fått høre Robert i mindre solofremtredener på Den Norske Opera i produksjonene av Billy Budd (Britten), Rosenkavaleren (Strauss) og Gianni Schicchi (Puccini).