Eivind Holtsmark Ringstad - bratsj

Eivind Holtsmark Ringstad
Eivind Holtsmark Ringstad er det nyeste talentet som har sprunget ut fra en ny gylden generasjon skandinaviske unge musikere.

Han debuterte med Oslo Filharmoniske Orkester med dirigent Eivind Aadland i 2013, og har siden da fremført konserter ved store festivaler og konsertsaler over hele verden.

I 2016 ble han valgt til å bli med i verdens mest prestisjefylte treningsprogram for unge viderekommende klassiske musikere: BBC's New Generation Artists Scheme.

Tidligere har Eivind blitt tildelt Borletti-Buitoni stipendpris, og har også vært en del av Crescendo's mentorprogram initiert av Festspillene i Bergen, Oslo Filharmoniske Orkester og Barrat Due Musikkinstitutt.

Han har blant annet vært solist med KORK (Norsk Radioorkester), Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Det Norske Kammerorkester.

Eivind er en ettertraktet kammermusiker, og er en kjent gjest på Norges blomstrende kammermusikkscene. Eivinds store lidenskap for kammermusikk medfører at han spiller med de beste musikerne fra hele verden.

I tillegg til å fremføre det klassiske repertoaret som finnes for bratsjen lager Eivind ofte egne transkripsjoner og ønsker å vise alle mulighetene på bratsjen. Hans transkripsjoner inkluderer virtuose komposisjoner, så vel som kjente korte stykker.

Eivind begynte å spille fiolin i en alder av 5 år men byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere. Han spiller på en bratsj laget av G. Guadagnini "ex-Vieuxtemps" viola fra 1768, generøst utlånt fra Dextra Musica.

Eivind studerte som bachelorstudent på Barratt Due Musikkinstitutt med Soon-Mi Chung.
Foto: Nikolaj Lund