Stephan Barratt-Due - fiolin

Stephan Barratt-Due
Stephan Barratt-Due er tredje generasjon fiolinist i den tradisjonsrike musikerfamilien Barratt-Due. Han hadde en oppsiktsvekkende debut i 1981 både med recital og som solist med orkester, og har siden vært en aktiv utøver i norsk musikkliv. Hans engasjementer med orkestre, turneer, CD-innspillinger og TV- opptredener er utallige. I tillegg har han også turnert i de fleste Europeiske land samt USA, Sør-Amerika og i Asia.

I perioden 1990-1996 var han kunstnerisk leder for Kristiansand Symfoniorkester og Kammerorkester, og var også på denne tiden en av initiativtagerne til, og kunstnerisk leder for, Kristiansand Kammermusikkfestival. Siden 1998 har han vært kunstnerisk leder for kammerorkesteret Oslo Camerata. Dette orkesteret er "Orchestra in Residence" ved Barratt Due musikkinstitutt. I tillegg til sin utøverkarriere har Stephan Barratt-Due vært kunstnerisk leder/rektor for Barratt Due musikkinstitutt siden 1985. Instituttet har i disse årene utviklet seg til å bli en av landets fremste musikkutdanningsinstitusjoner. Stephan Barratt-Dues personlige pedagogiske virke er betydelig. En rekke av hans fiolinstudenter er i dag blant landets fremste musikere og solister. Blant hans tidligere elever kan nevnes fiolinister som Henning Kraggerud, Vilde Frang Bjærke, Øyvind Bjorå, Annar Follesø, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, Catharina Chen og Mari Silje Andersen Samuelsen. En rekke av hans nåværende elever markerer seg også stadig i så vel nasjonale som internasjonale sammenhenger.

For sitt virke som pedagog og som leder av Barratt Due musikkinstitutt ble han, sammen med sin kone, bratsjisten Soon-Mi Chung, tildelt Norges største musikkpris, Lindemanprisen i 2007.?Sammen mottok de Oslo bys kulturpris i 1998. I 2010 ble Chung og Barratt-Due tildelt Anders Jahres kulturpris "for deres fremragende innsats for norsk musikkliv".

Stephan Barratt-Due ble i 2002 utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Han spiller på en J. B. Guadagnini fiolin fra 1751, tilhørende Dextra Musica.

Deltar: