Atle Sponberg - fiolin

Atle Sponberg
har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag.
Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia. Han har vært solist med samtlige 48 norske større orkestre, og har samarbeidet med dirigenter som Rolf Gupta, Ari Rasilainen, Walter Weller og Andrew Manze.
Som kammermusiker har han gjestet festivaler i England, Irland, Finland Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge. Sponberg har en rekke CD utgivelser. I 2012 turnerte Sponberg i Australia, som solist på en rekke konserter i forbindelse med Australian Festival of Chamber Music.
En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinl­ egenden Soares Paz. Foreløpig høydepunkt som tangofiolinist er «Årstidene» av Piazzolla med Trondheimsolistene og tangokonsert med Det Norske Kammerorkester og den argentinske sangerinnen Julia Zenko. Sponberg er kunstnerisk leder for det profesjonelle orkesteret Gjøvik Sinfonietta, konsertmester i Kringkastings­ orkesteret og spiller tango i en rekke ensemble.
Han er nå 1. amanuensis ved musikkonservatoriet i Tromsø.