Joakim Røbergshagen - fiolin

Joakim Røbergshagen
Joakim Røbergshagen (f. 2000) begynte å spille fiolin hos Åse Mette Schøyen, Trondheim Kommunale Kulturskole knapt syv år gammel.
Han deltok etter kort tid i kvartett, skoleorkester, lørdagskole og Unge Musikere og har representert Trondheim Kommune ved en rekke anledninger, som f. eks. ved Statsbesøk, Kongebesøk, ved representasjon under julegrantenningen i Hamburg og holdt høsten 2013 egen konsert i Spania i regi av Spanias ambassade. Som tiåring vant han Sparre-Olsen-prisen og året etter fikk han 1. pris i sin klasse under samme konkurranse. Han fikk 1. pris under Ungdommens Musikkmesterskap 2012 regionalt. Han er tildelt «Drømmestipendet 2012» og pris fra Ånun Lund Rej's minnefond. I 2014 har han fått Hardangerfestivalens stipend og Vidar Sandbecks Kulturpris. Joakim har god kontakt med Arve Tellefsen, som har vært til stor inspirasjon for ham. Joakim har spilt som solist med blant annet Trondheimssolistene og Trondheim Symfoniorkester.
Han har også spilt under Oslo Kammermusikkfestival, Stavern Kammermusikkfestival og under Olavsfestdagene i Trondheim. I 2013 deltok han på et kurs ved Kronberg Academy utenfor Frankfurt i Tyskland sammen med 115 av verdens mest lovende fiolinister. Unge Joakim gikk til topps i den harde konkurransen og ble som en av fire valgt ut til å spille på avslutningskonserten, der han gikk til topps og mottok den prestisjefylte «Prince of Hesse Prize». Dette førte til at han ble invitert av fiolin-nestor Mauricio Fuks til et tre ukers kurs i Minneapolis høsten 2013.
Han disponerer en Gagliano fra 1780, eid av Storebrand. Joakim får for tiden undervisning av Bård Monsen, og gjennom Unge Musikere jevnlig undervisning på NTNU.