Program:

SIGRID MOLDESTAD & ENSEMBLE ALLEGRIA
Folkstjerne i symfonisk landskap

Sigrid Moldestad og kammerorkesteret Ensemble Allegria ble første gang ført sammen under Hardanger Musikkfest i 2017. Det ble et unikt møte i gjensidig begeistring, og med en spesielt god energi mellom orkester og solist - både musikalsk og sosialt. For første gang gleder de seg til å ta det musikalske møtet over fjellet til hovedstaden og Riksscenen.

Sigrid Moldestad er felespiller, sanger, låtskriver og tekstforfatter. Hun er kjent for sin sterke formidlingskraft og for å gripe sitt publikum i ulike format. Ensemble Allegria er blant landets fremste klassiske ensembler, og har siden oppstarten i 2008 begeistret både publikum og anmeldere med konserter og plateinnspillinger. I denne konserten er Sigrid sine sanger og slåtter spesielt arrangert for Ensemble Allegria av Karl-Johan Ankarblom, en av Sveriges mest anerkjente arrangørerer. I konserten får sanger og slåtter flere dimensjoner, og det veksler mellom det vakre og fortellende i kombinasjon med det rå, morsomme og kraftfulle.

Sigrid Moldestad gav ut sitt sjette soloalbum tidligere i år, hun ble kåret til Årets Folkemusiker i 2010 og har en rekke priser bak seg, blant dem to Spellemannspriser. Hun har de siste årene også jobbet mye som skuespiller på Det vestnorske Teateret i Bergen.

Kammerorkesteret Ensemble Allegria oppsto ut fra et ønske om å spille sammen, blant daværende musikkstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Under kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen har orkesteret stadig nådd nye høyder, fra tildeling av Statoils klassiske talentstipend i 2012 og en rekke Spellemannsnominasjoner til prestisjefylte festivalkonserter og samarbeid.

Konserten arrangeres av Riksscenen i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival.

Med:
Sigrid Moldestad - fele, hardingfele og sang
Mattias Perez - gitarer
Ensemble Allegria - orkester