Widerberg

Bilder av Nico Widerberg

LES MERÅrets første lansering:ÅPEN KLASSE

Det vakre og fortellende i kombinasjon
med det rå, morsomme og kraftfulle.

Med: SIGRID MOLDESTAD & ENSEMBLE ALLEGRIA
Lørdag 21. august
Riksscenen
Dørene åpner kl. 20.00
Konsertstart kl. 21.00
 
Klikk her for billetter


Sigrid Moldestad og kammerorkesteret Ensemble Allegria ble første gang ført sammen under Hardanger Musikkfest i 2017. Det ble et unikt møte i gjensidig begeistring, og med en spesielt god energi mellom orkester og solist – både musikalsk og sosialt. For første gang gleder de seg til å ta det musikalske møtet over fjellet til hovedstaden og Riksscenen.

Sigrid Moldestad er felespiller, sanger, låtskriver og tekstforfatter. Hun er kjent for sin sterke formidlingskraft og for å gripe sitt publikum i ulike format. Ensemble Allegria er blant landets fremste klassiske ensembler, og har siden oppstarten i 2008 begeistret både publikum og anmeldere med konserter og plateinnspillinger. I denne konserten er Sigrid sine sanger og slåtter spesielt arrangert for Ensemble Allegria av Karl-Johan Ankarblom. Han er en av Sveriges mest anerkjente arrangører og har gjort flere vellykkede folkemusikk/orkestermøter i nabolandet så vel som her i landet. I konserten får sanger og slåtter flere dimensjoner, og det veksler mellom det vakre og fortellende i kombinasjon med det rå, morsomme og kraftfulle. 

Sigrid Moldestad gav ut sitt sjette soloalbum tidligere i år, hun ble kåret til Årets Folkemusiker i 2010 og har en rekke priser bak seg, blant dem to Spellemannspriser. Hun har de siste årene også jobbet mye som skuespiller på Det vestnorske Teateret i Bergen.   

Kammerorkesteret Ensemble Allegria oppsto ut fra et ønske om å spille sammen, blant daværende musikkstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Under kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen har orkesteret stadig nådd nye høyder, fra tildeling av Statoils klassiske talentstipend i 2012 og en rekke Spellemannsnominasjoner til prestisjefylte festivalkonserter og samarbeid. De medvirket i 2020 på plata Lament med Det norske solistkor som vant Spellemannprisen i klassen samtid. Orkesteret er prosjektbasert, og Ensemble Allegrias musikere kan du finne en rekke andre steder i norsk musikkliv: i symfoniorkestrene og Operaorkesteret, på turné med Den Kulturelle Skolesekken, i samtids- og improvisasjonsensembler, som instruktører og lærere, og en rekke andre cross over-prosjekter.   

Konserten arrangeres av Riksscenen i samarbeid med Oslo kammermusikkfestival

Sigrid Moldestad – fele, hardingfele og sang 
Mattias Perez – gitarer
Ensemble Allegria – orkester 
Karl-Johan Ankarblom – orkesterarrangement 


Flere konserter lanseres fortløpende fra 15. juni.