Besøk i et kunstnerhjem I

Kammermusikken skal hjem! Hjem til Eivind Groven, eller egentlig dattera hans, Dagne Groven Myhren, for å være presis. Komponisten bodde på Ekeberg, der han hadde sitt renstemte orgel basert på tonespråk fra norsk folkemusikk. Hjemmet bebos fortsatt av hans datter, som har tatt vare på både verdisaker og rariteter fra sin fars karriere som komponist, spelemann og folkemusikkinnsamler. Marianne Beate Kielland har spilt inn Grovens sanger tidligere, og stiller til konsert med det vi må kunne kalle en Groven-ekspert, nemlig Wolfgang Plagge. Alt i alt blir det musikk, historier, kaffe og en opplevelse helt utenom det vanlige.

Program

Sanger, klaver- og orgelstykker av Eivind Groven (1901-1977)

Lyrikk av Ingeborg Refling Hagen (1895-1989)

 

Ankomst

Orgelhusets adresse er Røhrts vei 2, på hjørnet av Ekebergveien og Røhrts vei. Orgelhuset ligger innerst i en gammel hage, rett ved et åpent jorde mot vest og er sætergult med Røros-røde karmer.

Ankomst med buss
Ta buss nr 34, Ekeberg hageby eller 74, Mortensrud til Ekeberg Camping. Begge bussene har stoppested ved Jernbanetorget og ved Ekeberg Camping. Rutetabell finner du her.

Fra Ekeberg Camping går man noen skritt tilbake til veikrysset, nyter utsikten over byen, og går deretter ned Ekebergveien i retning byen. Veien er her stengt for innkjøring med stabbesteiner. Gå forbi to hus på venstre hånd. Det tredje huset er tjærebrunt og har grønne karmer. Der skal man gå inn. Gå forbi det laftede brune huset og videre til Orgelhuset.

Lenger nede i samme hage ligger Ekebergveien 59, der kan man også gå inn. Stedet er opprinnelig en husmannsplass under Ekeberg hovedgård og heter Nordjordet.

Ankomst med bil
Kjører man egen bil, anbefales det å parkere ved Ekeberg Camping. Der er det tilrettelagt for parkering. Men det er lov å parkere i veiene for dem som trenger å komme så nær bestemmelsesstedet som mulig.

Dato:
Tid:
Sted:

19. august 2022
12:00
Eivind Grovens tidligere hjem på Ekeberg:
Ekebergveien 59 (inngang Røhrtsvei 2)

Medvirkende:
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Wolfgang Plagge, klaver og orgel

Innledning og opplesning ved Dagne Groven Myhren

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du Informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss