Chopin på Mallorca

At Joseph Haydn er en kjent komponist er nærmest en underdrivelse, men han hadde også en komponist-lillebror som var mindre kjent, nemlig Michael Haydn. Sistnevnte var venn og kollega av Mozart, og da han på et tidspunkt hadde noen duetter han ikke fikk fullført, ble oppgaven sendt videre til Mozart. Haydn skrev duettene i toneartene C, D, E og F, mens Mozart skrev videre i G og H. I ettertid kan vi nok slå fast at det er de to siste som låter best! Duettene skal vi få høre fremført av Henning Kraggerud og Eivind Ringstad på Frogner hovedgård.

At Frédéric Chopin hadde godt hell i komposisjon er lite omdiskutert, men hans hell i kjærlighet og helse var dårligere. Med Aurore Dupin, bedre kjent som George Sand, var han på Mallorca en kort og ulykkelig periode på 1830-tallet, men tross for sin ulykke og skrantende helse hadde han en produktiv periode som komponist her, og skrev helt fantastisk musikk. Og noe av nettopp denne musikken er det pianist Marianna Shirinyan skal spille for publikum på denne konserten.

Program

Duetter av Michael Haydn (1737-1806), Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) og Henning Kraggerud (1973–).

Frederic Chopin (1810-1849):

Preludier, op. 28, nr. 1, 2 og 3

Ballade nr. 2 i F-dur, op. 38

Nocturne, op. 37, nr. 1 i g-moll

Preludium, op. 28, nr. 15 (Regndråpe)

Polonese, op. 40, nr. 2 i c-moll

Vals, op. 64, nr. 2 i ciss-moll

Scherzo nr. 3, op. 39 i ciss-moll

Dato:
Tid:
Sted:

20. august 2022
12:00
Frogner Hovedgård

Medvirkende:
Henning Kraggerud, fiolin
Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj
Marianna Shirinyan, klaver

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du Informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss