Christiania Klangkollektiv

Ensemble 

Christiania Klangkollektiv er et nystartet tidligmusikk-ensemble som fordyper seg i det klassiske repertoaret og gjør det levende og aktuelt, med musikkens kommunikative egenskaper i sentrum. 

Mari Giske trakterer barokkbratsj, klassisk bratsj, viola d’amore og moderne bratsj. Etter flere år som frilansmusiker i London med ensembler som English Concert, English Baroque Soloists og Orchestra of the Age of Enlightenment, er hun nå basert i Norge. I tillegg til å være gruppeleder for Barokkanerne er hun medlem av flere norske ensembler samtidig som hun jevnlig reiser tilbake til London for å turnere med tidligmusikkensembler der. For Barokkanerne har hun skapt og utviklet flere konsepter, bl.a. Årstidene i Norden, og som radiojournalist i NRK har hun blant annet laget en serie om musikk og følelser kalt Gåsehud og hjertebank. Hun mottok i 2021 Rolf Gammlengs ærespris til utøvende kunstnere for sitt virke som tidligmusiker, og gjennom årene har hun også frilanset på sin moderne bratsj som kammermusiker, crossover-musiker og orkestermusiker. 

Torun Torbo er den eneste i Norge med solistdiplom i barokk-, klassisk og romantisk traversfløyte, og hun har frilanset nasjonalt og internasjonalt siden 1995. Her i Norge er hun solofløytist med Barokkanerne. I tillegg opptrer hun jevnlig med Concerto Copenhagen, Helsinki Baroque Orchestra, Oslo Circles, Stavanger Barokk og Barokksolistene. Hun har gått til topps i flere nasjonale solistkonkurranser, samt Halle internasjonale Händelkonkurranse for traversfløytister, og i tillegg har hun mottatt den høythengende internasjonale radioprisen Prix Italia for sin radiofortelling En fløyte i isen for NRK.   

 

Gunnar Hauge har frilanset som barokkcellist siden 1998 og er Barokkanernes faste solocellist. Han gjester også jevnlig utelandske ensembler som Concerto Copenhagen og Arte del Suonatori, i tillegg til å spille med de fleste norske tidligmusikkensemblene. Som moderne cellist vikarierer han i de største norske orkestrene, og han er også ofte å høre som solist og kammermusiker på gambe.

Emil Duncumb har vært å høre på hammerklaver i en lang rekke konserter og festivaler i Norge og i utlandet, både som solist og som kammermusiker. Høydepunkter inkluderer konserter i Wigmore Hall og King’s Place (London), sendinger på WDR3 og BBC Radio 3 i tillegg til opptredener i Universitetets aula og Oslo konserthus. Han er prisvinner fra MAFest hammerklaverkonkurransen i Brugge og mottaker av stipend fra Ingar Doblougs stiftelse, og i 2022 mottok han den prestisjetunge De Unges Lindemanpris. I 2016 etablerte han kammergruppen Pocket Sinfonia som nå i 2023 gir ut sin første CD-innspilling av orkesterverk av Mozart og Haydn, transkribert for besetningen av J. N. Hummel og M. Clementi. 


Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss