På reise i øst

Det er duket for en sjelden festivalopplevelse når vokalensemblet JSB Ensemble entrer scenen i Slottskirken på Akershus festning. Ensemblet stiller med en spennende kombinasjon av musikk med verker av både nålevende komponister fra Ukraina til Finland og mer til, i tillegg til russisk religiøs musikk. Vi gleder oss til å reise ut i den musikalske verden for et spennende program fremført av et norsk ensemble i toppform!

NB: Denne konserten het tidligere Fra St. Petersburg. Vi forstår at tittelen på denne konserten har skapt reaksjoner og misforståelser, og det er vi lei oss for. Årets festivaltema er «reiser» og vi har ønsket å sette fokus på hvordan musikk – og komponister – gjennom alle tider har beveget seg over landegrensene. Musikken begrenses ikke av språkbarrierer, landegrenser eller politiske regimer. Musikken lever sitt eget liv.

En del av programmet på denne konserten har sitt opphav i russisk kirkemusikk, derav det opprinnelige navnet som ble satt på konserten før Russland invaderte Ukraina. Oslo Kammermusikkfestival tar kraftig avstand fra grusomhetene som foregår der, og har derfor valgt å endre konsertens tittel.

Program

Hanna Havrylets (1958–2022): Prayer to the most holy mother of god

Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844–1908): Fader vår

Vasily Titov (1650–1715): Gudstjenestemusikk i g-moll, 1. sats

Nikolaj Rimskij-Korsakov: Se, brudgommen kommer

Kaija Anneli Saariaho (1952-): Nuits, Adieux

Vasily Titov: Gudstjenestemusikk i g-moll, 2. sats

Sofija Gubaidulina (1931-): Hommage à Marina Tsvetayeva (utdrag)

Arvo Pärt (1935–): To slaviske salmer

Vasily Titov: Gudstjenestemusikk i g-moll, 3. sats

Nikolaj Rimskij-Korsakov:
Lovsyng Herren
Kjerubhymnen

Hanna Havrylets: All my hope

Dato:
Tid:
Sted:

14. august 2022
18:00
Slottskirken
(Akershus festning)

Medvirkende:
JSB Ensemble

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du Informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss