Kunstnerisk ledelse

Marianne Beate Kielland

KUNSTNERISK LEDER

FOTO: Morten Krogvold

Marianne Beate Kielland studerte ved Norges Musikkhøgskole under Svein Bjørkøy, og senere med Oren Brown og Barbara Bonney. Hun er etablert som en av Europas fremste sangere og opptrer jevnlig på konsertscener i Europa, Østen og Amerika under dirigenter som Andrew Manze, Jordi Savall, Masaaki Suzuki og Rinaldo Alessandrini.

Magasinet Gramophone skriver om Marianne Beate Kielland: «The mezzo-soprano is quite outstanding: strong, firm, sensitive in modulations, imaginative in her treatment of words, with a voice pure in quality, wide in range and unfalteringly true in intonation.»

Kielland ble i 2012 nominert til Grammy innen kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-utgivelse «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen, og har med denne og nærmere 60 andre innspillinger, samt utstrakt konsertvirksomhet befestet seg som en bemerkelsesverdig interpret av repertoar fra barokken helt fram til vår tids musikk.

Kielland har også vært festivalsjef for ILIOS-festivalen i Harstad, daglig leder i Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest.

Eldbjørg Hemsing

KUNSTNERISK RÅD

FOTO: Eldbjørg Hemsing © Gregor Hohenberg

Eldbjørg Hemsing er født i Valdres og begynte å spille fiolin da hun var fem år gammel. Hun studerte ved Barratt Due i Oslo og med Professor Boris Kuschnir i Wien. Eldbjørg er i dag ansett som en av de fremste utøverne i den rike norske musikktradisjonen. 

Høydepunkter fra tidligere sesonger inkluderer konserter med Bergen Filharmoniske Orkester ved åpningen av Festspillene i Bergen i 2020, og med Vancouver Symphony Orchestra, Zürcher Kammerorchester, MDR Sinfonieorchester Leipzig, Shanghai Philharmonic Orchestra og Hong Kong Philharmonic Orchestra.

I mars 2018 slapp Eldbjørg sitt debutalbum med fiolinkonserter av Hjalmar Borgstrøm og Dmitrij Sjostakovitsj, spilt inn med Wiener Symphoniker og Olari Elis. Den så langt siste innspillingen hennes, Griegs sonater på BIS, har mottatt svært gode kritikker. 

Eldbjørg er en ivrig kammermusiker og har vært med på fremføringer på blant annet Mozartwoche Salzburg, Dialoge Festival Salzburg, Musikwoche Bad Berleburg og på sin egen festival, Hemsingfestivalen.  

Wolfgang Plagge

KUNSTNERISK RÅD

Wolfgang Plagge begynte å spille klaver som fireåring, og som tolvåring debuterte han som pianist i Universitetets Aula. Wolfgang har studert klaverspill i Oslo og musikkhøgskolen i Hamburg. Hans komposisjonslærere i Norge var Øistein Sommerfeldt og Johan Kvandal, og i Tyskland studerte han med György Ligeti. Wolfgang begynte å komponere allerede som barn, og har nå en omfattende verkliste med stort innholdsmessig spenn.

Som klaversolist og kammermusiker er Wolfgang aktiv over hele verden, og han samarbeider med en rekke av våre mest anerkjente musikere, både innenlands og utenlands.

Wolfgang har en sterk forkjærlighet for historisk og musikkhistorisk forskning, noe hans komposisjoner ofte bærer preg av. Han har utviklet et egenrådig og engasjerende tonespråk som har skaffet ham et stort publikum og begeistrede utøvere over hele kloden.

Wolfgang har med årene fått et stort publikum som folkekjær foredragsholder og formidler av musikk, blant annet gjennom tallrike programmer i NRK. Siden 2002 har han vært tilknyttet Norges Musikkhøgskole, fra 2009 som professor.

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du Informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss