Lucias reise

Vetle Lid Larssen og Barokkanerne presenterer konsertforestillingen Lucias reise, basert på forfatterens siste bok: en spennende og brutal fortelling om kisten med den døde Sankta Lucia som forsvinner fra Sicilia og sendes ut på en dramatisk reise gjennom Europas historie. Det var ifjor Vetle Lid Larssen ga ut publikumssuksessen Lucias siste reise, en kulturhistorisk eventyrfortelling og episk tidsreise gjennom 1700 år av europeisk historie. Publikum skal få møte Lucia og høre fortellingen om hennes martyrium som bare ble begynnelsen på en eventyrlig historie med flukter, beleiringer, ran og en over tusen år lang reise fra Syracusa til Venezia via Konstantinopel – og tilbake. Festivalens overordnede tema i år er også reise, og musikken på denne konserten er basert på nettopp denne tematikken.

Vetle forteller, og Barokkanerne fremfører musikk av blant annet Vivaldi, Scarlatti, Stradella, Monteverdi og Caccini. Med seg på laget har Barokkanerne den italienske sopranen Silvia Frigato og den spanske fiolinsten Lina Tur Bonet. I front har de Jadran Duncumb som nylig mottok den franske høythengende “Diapason d’Or” for sin innspilling  J. S. Bach – Works for Lute. Disse tre er virkelig internasjonale størrelser som vi ikke kan vente med å høre i et spennende tidligmusikkprogram med Barokkanerne ledet av Vetles fortelling!

Program

Hovedverker:
 
Antonio Vivaldi (1678-1741):
Fiolinkonsert «Il grosso mogul», RV 208
Allegro
Grave recitativo
Allegro
 
Konsert for 4 fioliner i h-moll, RV580
Allegro
Largo
Allegro
 
«Vedrò con mio diletto» fra Il Giustino, RV 717
 
Sinfonia per archi: «Al Santo Sepolcro», RV 169
Adagio molto
Allegro ma poco
 
Alessandro Scarlatti (1660-1725): Sinfonia fra «Il Giardino di Rose»
 
Alessandro Stradella (1643-1682): «Da chi spero?» fra Susanna

Dato:
Tid:
Sted:

13. august 2022
19:00
Universitetets aula

Medvirkende:
Barokkanerne
Silvia Frigato, sopran
Lina Tur Bonet, fiolin
Jadran Duncumb, kunstnerisk leder

Vetle Lid Larssen

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du Informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss