Ole Christian Haagenrud

Klaver – Piano

Foto: Lluis Calm Vidal

Ole Christian Haagenrud (1989) blir regnet som en av de mest fremadstormende unge pianister i Norge i dag. Han har sin diplomutdanning fra Norges musikkhøgskole, der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Nylig fullførte han sin deltakelse i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence). I 2014 hadde han sin debutkonsert i Universitetets Aula i Oslo, og samme år ble han tildelt den prestisjefylte Robert Levins Festspillpris. Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Lithuanian National Symphony Orchestra, Belarus Chamber Orchestra, og han har samarbeidet med dirigenter som Georg Mark og Lawrence Foster.  Mange av hans konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. 

Haagenrud er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han deltar jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet. Sammen med sin internasjonale klavertrio, Vilos Trio, var han i flere år med i kammermusikkprogrammet ECMA (European Chamber Music Academy) i Wien. Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Lithuanian National Symphony Orchestra, Belarus Chamber Orchestra, og han har samarbeidet med dirigenter som Georg Mark og Lawrence Foster. Han har spilt på prestisjetunge scener som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, Shanghai Concert Hall, JF Kennedy Center i Washington DC, The Great Guild Hall i Riga, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava og Casa da Musica i Porto.

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss