Oslo Strykekvartett

Ensemble

Oslo Strykekvartett er et av Skandinavias mest anerkjente og etterspurte kammerensembler  og har vekket oppsikt langt utover Norges grenser med sitt store engasjement og enestående evne til å kombinere en intellektuell tilnærming med levende fremførelser.   

Musikk fra mange forskjellige sjangre, delikat arrangert for strykekvartett av kvartettens egen cellist Øystein Sonstad, er en viktig del av deres repertoar og har ført til spennende samarbeid og opptak. Dette inkluderer Tosca, Peer Gynt, Schuberts Winterreise, Bachs juleoratorium samt populære melodier av ABBA, Dave Brubeck og PSY, noe som viser kvartettens nysgjerrighet og allsidighet.

For Oslo Strykekvartett har det alltid vært viktig å knytte kontakt med et bredt publikum.  Skolekonserter, minifestivaler og videoproduksjoner med spesialtilpassede programmer og temaer har vært en betydelig del av deres virksomhet i tre tiår. Noen eksempler på slike produksjoner er Beethoven-show for barn, festivalene «Beethovenkoden», “G-kraft” og “Schubertmysterier” og videoserien «Coronamysteriet», med et humoristisk blikk på vår pandemiske situasjon, har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier.

 

Oslo Strykekvartett består av: 

Geir Inge Lotsberg,  fiolin

Liv Hilde Klokk-Bryhn, fiolin

Magnus Boye Hansen, bratsj

Øystein Sonstad, cello

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss