Simen Vangen og Hege Hov

Slagverk og vokal – Percussion and Singer

Foto: Ove Aalo

Simen Iversen Vangen (f. 1976) er en allsidig trommeslager og perkusjonist med utdannelse i klassisk slagverk og jazztrommesett, master i brasiliansk rytmikk og elektronikk for trommesett. I tillegg til å være spesialist i trommesett, behersker han en rekke søramerikanske perkusjonsinstrumenter, klassiske slaginstrumenter og liveelektronikk. Vangen er utdannet ved Stavanger musikkonservatorium (1998), Conservatorium van Amsterdam (2002), Universitetet i Tromsø (2014) og Norges Musikkhøgskole (2021). Han har lang erfaring med jazz, rock, pop, elektronisk musikk, verdensmusikk, latinamerikansk musikk, storband, samtidsmusikk, teatermusikk, samarbeid med dans, musikal, korps og symfoniorkester. Han har flere plateinspillinger bak seg, og har vunnet Spellemannsprisen for to av dem. Han har turnert mye i Norge, Europa og USA, blant annet med rockebandet Madrugada, Sivert Høyem, Mari Boine, Grupo Zanza, Guro von Germeten og mange fler. Han har i tillegg mange hundre skolekonserter bak seg gjennom DKS-ordningen. For øyeblikket er hovedprosjektene det brasilianskinspirerte jazzorkesteret «Marit Sandvik & Nova Onda» og «Pakudikidum», sistnevnte med Oddrun Lilja og den brasilianske perkusjonisten Celio de Carvalho. I tillegg spiller han med «Sambestros» og spiller skolekonserter i Osloområdet med «Ritmos Brasilieiros». Som pedagog har Vangen lang erfaring med slagverksundervisning i et bredt sjangerspekter. Han har jobbet med individuell undervisning, grupper, ensembler og med kortere kurs og workshops og vektlegger like mengder teknikk og musikk, noter og gehørspill, i tillegg til bred sjangereksponering. «Slagverk er livet, og den gleden det gir meg vil jeg dele med elevene mine, uansett nivå og ambisjoner!»

Hege Steenhoff Hov, sanger/scenekunstner/sangpedagog Utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium i Tromsø, og jobber som sangpedagog i Vågan og Vestvågøy Kulturskoler i Lofoten. Gikk også musikkteater ved Romerike Folkehøgskole, og tok nylig studiet Barnekorledelse ved Norges Musikkhøgskole. Hege har blant annet vært solist med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Stabsmusikken (i kammermusikkgrupper) på skolekonsertturné i regi av Rikskonsertene, og turnert hele Nordland og deler av Finnmark og Troms med «Prinsessen som gikk til jordas hjerte», som ble nominert til Gullsekken i 2012. Denne forestillingen ble også fremført på ILIOS (Harstad), Stamsund internasjonale teaterfestival, Festspillene i Nord-Norge (Harstad), Vinterfestuka i Narvik, og Vinterlysfestivalen i Mo i Rana. Hun var solist i jazztrio på båtturné langs Helgelandskysten i juli 2021 i regi av Musikk i Nordland, og har også vært solist på en rekke konserter i Lofoten de siste årene. Som pedagog jobber Hege både med individuell undervisning og barne- og ungdomskor, med fokus på sangglede og forståelse for hvordan kroppen fungerer når man synger. Hun jobber også kreativt med tekstskriving, som en del av et team som lager musikktesterforestillingene som settes opp ved Vestvågøy Kulturskole. 

Lørdag 5. august

Nyhetsbrev

Få alle nyheter først og tilbud på konsertbilletter

Som mottaker av våre nyhetsbrev får du informasjon om konserter og artister på Oslo Kammermusikkfestival og eksklusive tilbud på billetter. Vennligst kryss av i boksen over for å bekrefte at du ønsker å motta e-post fra oss